Turku – Home of the best players in the world!

Schedule


Over 5000 matches will be played in World Championships.

Schedule changes

Schedule has been changed. Open Team playoff round #1 was already played. Also placement matches for places 9-12 were played.

Open Individual will start according to schedule at 15.30.

Due to Open Team changes, the medal ceremony will be earlier than stated (approximately 20.30 to 21.00).

Dear participants of World Championships 2011

The majority in Executive Committee is having the feeling that we shall keep the schedule to World Championships 2011 from Friday to Sunday; that is a maximum of three days.

The majority is moreover having the feeling that everyone shall have the chance to participate in Open Category.

Therefore no other competition together with the Open Category.

The majority in ITHF EC is also meaning that players can choose between ladies and junior/veteran.

Attention

Schedule may change. Open series competitions will not start in any case before Friday 15:00.

Why this schedule system was chosen? Read more.

Visual schedule

  Group stage   Intermediate groups   Final groups   Playoffs   Registration*   Lunch break   General break   Opening ceremony   Medal ceremony

*) Late registration available only on request.

Thursday

Event 08   09   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21  
Registration 18:00

Friday

Event 08   09   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21  
Registration 8:00 17:00
Opening ceremony
Juniors, team 9:00 11:00
Juniors, individual 14:30 18:30
Ladies, team 9:00 11:00
Ladies, individual 14:30 18:30
Veterans, team 9:00 11:00
Veterans, individual 14:30 18:30
General breaks 12:30

Saturday

Event 08   09   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21  
Late registration*
Open, team 8:30 19:00
Open, individual 15:30
General breaks 14:30

Sunday

Event 08   09   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21  
Open, individual 9:00 12:30 16:00
General breaks 11:30

Text schedule

Thursday

Time Event Duration
18:00 Doors open
Registration open
2 hours
20:00 Doors close

Friday

Time Event Duration
8:00 Doors open
Registration open (priority for juniors, veterans & ladies)
1 hour
9:00 Juniors, team / groupstage
Veterans, team / groupstage
Ladies, team / groupstage
2 hours
11:00 Juniors, team / playoffs
Veterans, team / playoffs
Ladies, team / playoffs
1,5 hours
12:30 Lunch 1,5 hours
14:00 Opening ceremony 0,5 hours
14:30 Juniors, individual / group stage
Veterans, individual / group stage
Ladies, individual / group stage
3,5 hours
18:00 Break 0,5 hours
18:30 Juniors, individual / playoffs
Veterans, individual / playoffs
Ladies, individual / playoffs
3 hours
21:30 Medal ceremony juniors, veterans & ladies, team & individual 0,5 hours
22:00 Doors close

Saturday

Time Event Duration
8:00 Doors open
Late registration open (for players arriving only on Saturday)
1 hour
8:30 Open Series, team / groupstage(s) 6 hours
14:30 Lunch 1 hour
15:30 Open Series, individual / groupstage 3 hours
18:30 Break 0,5 hours
19:00 Open Series, team / playoffs 2,5 hours
21:30 Medal ceremony Open Series, team 0,5 hours
22:00 Doors close

Sunday

Time Event Duration
8:00 Doors open 1 hour
9:00 Open Series, individual / intermediate groups (results from group stage count) 2,5 hours
11:30 Lunch 1 hour
12:30 Open Series, individual / final groups (all players start at 0 points)
Open Series, individual / placement groups (from Saturday & Sunday)
3 hours
15:30 Break 0,5 hours
16:00 Open Series, individual / playoffs 4 hours
20:00 Medal ceremony Open Series, individual 0,5 hours
21:00 Doors close